Home 2

TODAYNOW

Flying Donkey Gestalttherapie

Gestaltpraktijk Flying Donkey biedt psychotherapeutische hulpverlening aan adolescenten en volwassenen. Het spiegelen van uw eigen ervaringen in ons contact werkt binnen de Gestalttherapie zodanig, dat uw waarneming van uw gevoelens, waarden en inzichten betekenisvol wordt. Stapsgewijs bouwen we aan een pad, die helpend is voor uw toekomst.

A smiling donkey with a pair of wings is my logo. One wing represents the wing of experience, the other one the wing of awareness. Once both appear more and more completely, we will be carried and fly and with all we carry we will walk more lightly. We always care kindly.

Close-up, abstract view of architecture.

CONTACT LIMEBIRD

Angela Köhnlein
Rotterdam 
wegstetten191@gmail.com
tel. 0650517516
lid:NVAGT/EAGT/RBCZ/
NVDAT
AGB code: 90(0)12884 Limebird
90(0)33894
KvK:24413749
Praktijkruimte in Kralingen, Rotterdam (om de hoek van AH Oudedijk – adres op aanvraag)

"Because you are mistaken if you think I have wasted my time"

(written during my education Gestalttherapy)
Vintage Cupid Illustration

Cupid in Flight
48” x 48” Giclee print on archival paper.

https://youtu.be/e6hEvSvpx&M

Nice to watch and/or listen to when you’re sad about something: Ajeet Kaur – Kiss the Earth (La Luna), Live in Amsterdam
Still winter

www.linkedin.com/in/angela-köhnlein137

OVER MEZELF:

Mijn naam is Angela Köhnlein. Ik ben in 2004 afgestudeerd als Gestalttherapeut bij de Nederlandse Academy voor Psychotherapie in Amsterdam. Daarnaast ben ik in 2008 afgestudeerd als Danstherapeut en Psychomotore Therapeut via Codarts in Rotterdam. Mijn opleider in de Gestalttherapie was Daan van Praag en ook van Jos Groels, Frans Meulmeester, Lies Geertsen en Magdaleen de Bruyckere (BE) heb ik veel geleerd. Binnen de Psychomotore Therapie waren Annemieke van Plouvier en Zvika Frank voor mij zeer belangrijk. Uiteindelijk ben ik het fysieke herinneren van de sporen, die zijn nagelaten gedurende ons levensloop, vooral gaan bekijken als mogelijkheid om in contact te blijven met thema’s die ons allemaal aangaan. De confrontatie met deze thema’s geeft onze levens betekenis, maar is niet altijd even leuk of eenvoudig. Vooral niet, als we isolatie ervaren of niet weten waar we op voldoende empathie, compassie en begrip (kennis) kunnen rekenen om werkelijk naar onszelf en onze wensen en mogelijkheden te kijken. De “cliënten”, de mensen, zowel de volwassenen als ook de adolescenten, die bij mijn zijn gekomen over de jaren, om naar zichzelf te kijken en mogelijk ook om nieuwe stappen te zetten, waren na afloop van hun therapie wijzer geworden dan ervoor. De stappen die zij wilden zetten, konden zij zetten. Op LinkedIn is meer informatie te vinden over mezelf en mijn werkervaring en opleidingsachtergrond. Hier op Flying Donkey Gestalt.com, wil ik de ruimte juist gebruiken om meer te vertellen over wat u kunt verwachten van onze werkwijze, welke praktische zaken belangrijk zijn en uiteindelijk ook ruimte maken voor reviews en feedback.

Meer persoonlijk: 

Ik ben geboren in een mooi stadje in de regio Baden-Württemberg in Duitsland. Mijn achternaam is een verkleinvorm van Kohler, wat een beroep is. Maar in mijn geboortestad zelf, was uist de zoutwinning en het transport van het zout met houten vloten over de rivier de Kocher, wat de stad rijk maakte en minder afhankelijk van andere goederen. Ik woon sinds 1995 in Nederland. Tijdens de eerste 10 jaar woonde ik in Amsterdam, waar ik als choreografe, docente, Shiatsu therapeute en danseres (Moderne Dans en Butho) heb gewerkt. Voornamelijk via de SNDO, de op de Amerikaanse dansstromingen georiënteerde opleidingstaak binnen de Amsterdamse Hogeschool voor de Podiumkunsten. Sinds nu bijna 20 jaar woon ik in Rotterdam, waar ik me zeer thuis voel. Mijn beide kinderen, een tweeling, zijn ook in Rotterdam geboren en opgegroeid. Voordat ik me verdiepte in de psychotherapie en het lichaamsgericht en ervaringsgericht werken met herinneringen en emoties, heb ik ook een een-op-een opleiding gevolgd in het gebruik van sjamanistische technieken, om het verschil te begrijpen tussen iets waar we beter van af zouden moeten willen en iets waar we meer van kunnen gebruiken om gezond en gelukkig en met hart en ziel op deze aarde te leven. Nog daarvoor ben ik zeer veel gereisd en heb ik kennis gemaakt met traditionele manieren van leven in onder andere de Verenigde Staten, Japan, Australië, Frankrijk, Italië en Spanje. Dit was allemaal nog voor de “internet-revolutie” en voor dat de meesten van ons begrepen, wat de voortschrijdende globalisatie als consequenties zo allemaal met zich mee zal brengen. 

In deze huidige tijd is voor mijzelf meditatie en stilte en ook het natuurlijke proces van mindful leven een niet-weg-te-denken aspect binnen mijn privé leven geworden. Ik heb 20 x 5 dagen stilte retraites gevolgd. Toch is juist het werken met wat ik heb ervaren en wat ik aan kennis heb mogen opdoen datgene, wat het mogelijk maakt om niet boven het dagelijkse uit te stijgen en niet te vluchten in een romantisch wereldbeeld. De “ontmoeting” is binnen de Gestalttherapie een kernbegrip. Net zoals het begrip “het veld”. Systemisch leren denken, kan ook belangrijk zijn. Er zijn verschillende opvattingen en gedachtes over het leven en de dood en het omgaan met pijn (zowel mentaal als ook fysiek) beschikbaar in verschillende religies en culturen. Deze opvattingen lijken vaak aan de grondslag te liggen van onze manieren om binnen verschillende levensfases vast te lopen. Ook juist hoogstpersoonlijk en hoogst individueel. 

En verder:

Op de volgende pagina’s zal ik enkele begrippen uit de Gestalttherapie wat verder toelichten om hopelijk wat nieuwsgierigheid te ondersteunen. Nieuwsgierigheid, verantwoordelijkheid, geduld, ontzag, verwondering en dankbaarheid zijn waarden, die veel voor mij hebben kunnen betekenen.